Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

ARHIVA NOVOSTI

„Tajne mikrosvijeta Zlatne doline“, Gradski muzej Požega, 18.5-9.6.2017.

U okviru Međunarodnog dana muzeja u Požegi, 18.05.2017., a u susret Sedmoj međunarodnoj radionici „Neogen centralne i jugoistočne Europe“ (7th International Workshop on the “Neogene of Central and South Eastern Europe”, Velika, 28.-31. svibanj, 2017, www.7ncsee2017.com), otvorena je izložba „Tajne mikrosvijeta Zlatne doline“, autorice dr. sc. Valentine Hajek-Tadesse, dr. sc. Ines Galović, dr. sc. Koraljke Bakrač i Monike Špišić mag. geol. Autorice su djelatnice Hrvatskog geološkog instituta i specijalistice su za mikrofosile (foraminifere, ostrakode, vapnenačke alge, vapnenački i kremični fitoplankton, organski fitoplankton, spore i pelud). U tehničkoj pripremi izložbe veliku pomoć su nam pružili kolege iz Zavoda za mineralne sirovine i Zavoda za hidrogeologiju i inženjersku geologiju na čemu im ovim putem zahvaljujemo.

Ovom izložbom želja je približiti posjetiteljima čudesan svijet mikrofosila koji čuvaju zapise prošlosti i pomažu nam kod rekonstrukcije paleookoliša: rijeke, jezera i more, a koji su se izmjenjivali tijekom miocena na prostoru Zlatne doline.

Uz izložbu za učenike je pripremljena i radionica na kojoj mogu pogledati prave mikrofosile pomoću mikroskopa te se upoznavati s mikro svijetom igrajući puzzle i memory s originalnim motivima mikrofosila.

Izložba je otvorena do 9. lipnja 2017. godine.

http://www.gmp.hr/item/290-tajne-mikrosvijeta-zlatne-doline.html

Skip to content