Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

RESPONSa – NOVOSTI & OBAVIJESTI

Održana 1. projektna radionica projekta RESPONSa

„Godina 2020. će po mnogočemu ostati u lošem sjećanju. Početak projekta RESPONSa daje protutežu svim tim nemilim događajima.

Ovaj projekt je nastavak uspješnog SafEarth projekta koji je između ostalog, priznat te prikazan na EURegionsWeek2019 kao primjer dobre prakse.

Aktivnosti projekta RESPONSa službeno su započele ovih dana (12. i 13. studenog) s kick off projektnim sastankom sva tri projektna partnera. Sukladno aktualnim smjernicama zavoda za javno zdravstvo održana je videokonferecija u (za nas) novom okruženju Microsoft Teams-a, uz tehničku podršku voditelja informatičke službe HGI-a, g.Ivana Sokača.

Moderator sastanka bio je voditelj projekta dr.sc. Vlatko Gulam.

Krajnji ciljevi radionice definirani su kroz tri točke:

1) Definiranje komunikacijskih kanala

2) Prezentacija radnih paketa

3) Definiranje projektnog plan

Prvog dana sastanka održane su prezentacije iz paketa “Upravljanja” (Managementa) i “Komunikacija”

Paket Upravljanja prezentiran je u tri točke:

  • Sustav upravljanja na projektu – nadogradnja na upravljanje SafEarth-om te upoznavanje s novom platformom (OneDrive)
  • Aktivnosti i isporuke – pregled, dužnosti i vremenski okviri
  • Financije i javna nabava – naglasci, nedoumice i nepoznanice

U paketu “Komunikacije” predstavljene su Start-up aktivnosti, vremenski okviri i zaduženja, te je napravljen osvrt na smjernice o vizualnim sadržajima (Visibility Guideline 2.0).

Drugog dana sastanka održana je prezentacija iz paketa “Implementacije” u kojoj su projektni partneri upoznati s izazovima koji će uslijediti. Aktivnosti predstavljene u ovom paketu uključuju precizno definiranje zona daljinskih istraživanja što predstavlja poseban izazov sa tehničkog, stručnog i legislativnog stajališta.

Zanimljive teme, dobar odaziv na kick-off te zainteresirani i znatiželjni učesnici su odličan predznak da bi i ovaj projekt mogao rezultirati s puno kvalitetnih podataka, radova i zaključaka dugo nakon svoga završetka, bez obzira na činjenicu da krajnji cilj ovoga projekta uvelike ovisi o  podršci lokalne i stručne zajednice. Obzirom da sustav  ranog upozoravanje od pojava klizišta i bujičnih poplava trenutno ne postoji ni u jednoj od partnerskih zemalja, očekujemo da će krajnji rezultat ovog projekta biti prepoznat kao temelj budućih sustava upozoravanja na lokalnim razinama upravljanja.“

hr
Skip to content