Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

NOVOSTI

Godišnje izvješće 2019

Godišnje izvješće Hrvatskoga geološkog instituta za 2019. godinu izašlo je iz tiska i dostupno je na poveznici https://www.hgi-cgs.hr/godisnjaci-hgi/ .
Koncept izvješća nastavlja višegodišnju tradiciju, predstavljajući djelatnost u prethodnoj godini kroz šest tematskih cjelina, uz uvodnik ravnatelja.

Cjelina HGI-CGS: organizacija, brojke i činjenice obuhvaća podatke o organizacijskoj strukturi, zaposlenicima, proračunu, mrežnoj stranici, zavodima HGI-CGS-a i Geološkoj službi. Također, ovdje se predstavlja i Strategija HGI-CGS-a koja će usmjeravati djelatnost u razdoblju od 2019. do 2023. godine. Cjelina Geološke karte – temeljna djelatnost, daje informacije o šest vrsta geoloških karata koje se izrađuju, radovima u okviru tih projekata tijekom 2019. godine te planovima za 2020. U cjelini Odabrani projekti opisani su značajniji međunarodni i domaći znanstveni, europski i privredni projekti, po dva iz svakog od zavoda. U četvrtoj cjelini, Publikacije, predstavljen je rad Knjižnice HGI-CGS-a, izdanja HGI-CGS-a te bibliografija znanstvenih radova koje su djelatnici instituta objavili tijekom 2019. godine, kao i popis u toj godini izrađenih stručnih publikacija. U cjelini Novi doktori znanosti predstavljen je doktorat kolegice D. Brunović. Cjelina Događanja prikazuje bitne događaje koji su obilježili prošlu godinu u HGI-CGS-u: proslava 110. obljetnice postojanja Hrvatskoga geološkog instituta te organizacija i održavanje 6. hrvatskoga geološkog kongresa u Zagrebu.

Nadamo se da ćete uživati u čitanju te nam se javiti ukoliko vas interesiraju dodatne informacije o našem radu.

Skip to content