Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

Hrvatski geološki institut

ARHIVA NOVOSTI

Fond UKF otvorio natječaj za Potporu „Moja prva suradnja“ u sklopu Programa znanstvene suradnje

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ (Unity Through Knowledge Fund) otvorio je natječaj za potporu „Moja prva suradnja“ (1C) u sklopu programa „Znanstvena suradnja“, koji će biti otvoren do srijede, 08. ožujka 2017. godine.

U sklopu ovog programa potiču se znanstvena istraživanja financiranjem suradničkih projekata male i srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji pridonose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.

Cilj potpore „Moja prva suradnja“ je omogućiti hrvatskim znanstvenicima na poslijedoktorskoj razini iz gospodarskog i akademskog sektora koji žele razvijati svoj inovacijski potencijal kroz vođenje znanstvenih i tehnoloških projekata u suradnji sa iskusnim znanstvenicima ili stručnjacima iz dijaspore, te povećati svoje profesionalno iskustvo i ubrzati karijeru u znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu.

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Znanstvena suradnja“, za potporu „Moja prva suradnja“, iznose 3 milijuna KN. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2017. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga. Trajanje predloženih projekata mora biti 15 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najmanje 187.500 KN i najviše 300.000 KN.

Tko se može prijaviti: Mogu se prijaviti vrsni hrvatski ili strani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj, a koji su stekli doktorat znanosti prije najmanje 2 godine, a najviše do 7 godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda (http://www.ukf.hr/default.aspx?id=1443).

Skip to content