Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

NEWS

Svečana dodjela nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2021. godinu

Znanstvenica dr. sc. Petra Bajo dobitnica je nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, u području prirodnih znanosti. Nagrada joj je dodijeljena za njen dosadašnji znanstveni rad o klimatskim promjenama u prošlosti na temelju geokemijskih značajki siga, objavljeno u 24 znanstvena rada u posljednjih 5 godina te za otkriće ključne uloge nagiba Zemljine osi na razvoj i trajanje prijelaza između hladnijih i toplijih razdoblja (glacijala i interglacijala) u pleistocenu, objavljeno 2020. u znanstvenom časopisu Science (čimbenik odjeka 41,85). Svečana sjednica u povodu Dana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i svečana dodjela nagrada održane su u petak 29. travnja 2022. u atriju palače HAZU u Zagrebu. Tom je prigodom predsjednik Akademije akademik Velimir Neidhardt dobitnicima dodijelio svečane plakete i povelje, a govor zahvale u ime svih dobitnika nagrada održala je dr. sc. Petra Bajo. U pratnji su na dodjeli nagrada sudjelovali ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta dr. sc. Slobodan Miko i predstojnica Zavoda za mineralne sirovine dr. sc. Nikolina Ilijanić. 

Ostale dobitnike nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2021. godinu možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.info.hazu.hr/wp-content/uploads/2022/04/Dobitnici-NAGRADE-HAZU-za-2021-godinu_dodjela-na-svecanosti-29-4-2022.pdf

Petra Bajo

Svečana dodjela nagrade HAZU za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu 

Petra Bajo

Petra Bajo održala je govor zahvale u ime svih dobitnika 

Petra Bajo

Ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta dr.sc. Slobodan Miko i dobitnica nagrade za prirodne znanosti dr.sc. Petra Bajo 

Petra Bajo

Predstojnica Zavoda za mineralne sirovine dr.sc. Nikolina Ilijanić i dr.sc. Petra Bajo 

en_US
Skip to content