Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

NEWS

Kratak osvrt na posjet OŠ Pušća i OŠ Čučerje HGI-u

Dana 1.3.2024. grupa darovitih učenika iz OŠ Pušća i Oš Čučerje u pratnji svojih učitelja geografije Valentine Benc i Franje Percele posjetila je Hrvatski geološki institut. Navedene škole sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom “Geology is all around us“, a uz to učenici iz OŠ Pušća od ove nastavne godine pohađaju i izvannastavnu aktivnost pod nazivom „Geološka skupina“.

Učenici i njihovi predmetni nastavnici su došli u HGI kako bi pobliže upoznali znanstveno-istraživačku ustanovu u kojoj rade geolozi te ukratko upoznali barem dio djelatnosti kojima se geologija kao znanost bavi. Posjet škola HGI-u je dogovoren i realiziran posredstvom dr. sc. Anite Grizelj, predstojnice Zavoda za geologiju. Dr. sc. Jasmina Martinčević Lazar je posjetitelje provela kroz laboratorij Zavoda za geologiju, prezentirala opremu koja se koristi te objasnila koje sve različite metode proučavanja sastava i svojstva stijena postoje. Kratko predavanje o geologiji općenito, prezentaciju i objašnjenje značaja svih vrsta geoloških karata (osnovnih i namjenskih), kao i predstavljanje najosnovnijeg geološkog pribora potrebnog za rad na terenu, održao je dr. sc. Damir Palenik, koji je ujedno u sklopu svojeg druženja s posjetiteljima održao i interaktivnu izložbu/radionicu „Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop!“ (UZZM), koju u svrhu popularizacije geologije i geoznanosti općenito organizira i provodi Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštinu Hrvatskoga geološkog društva (HGD-a), odsjek čiji je on voditelj.

U sklopu ovog posjeta, HGI je školama donirao i nekoliko različitih geoloških karata za njihove školske zbirke, a na angažmanu oko toga treba posebno zahvaliti Jasminki Martinjak, dipl. ing. geol.

Posjet darovitih učenika OŠ Pušća i Oš Čučerje 

en_US
Skip to content