Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

NEWS

Hrvatski geološki institut potpisao je programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja o javnom financiranju.

Ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta dr.sc. Slobodan Miko je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u Zagrebu, potpisao je 28. prosinca 2023. ugovor o programskom financiranju instituta nakon više od mjesec dana pregovaranja. Programski ugovor osigurat će institutu financiranje za sljedeće četverogodišnje razdoblje kroz sredstva osnovne, razvojne i izvedbene proračunske komponente.

Programskim ugovorom utvrđuje se ukupno četverogodišnje financiranje javnih znanstvenih instituta iz sredstava državnoga proračuna, a sastoji se od osnovne, razvojne i izvedbene proračunske komponente sukladno novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

Institut je ugovorio 15.773.842,00 EUR od čega je 1.260.372,00 EUR iz mehanizama za oporavak i otpornost (NPOO-) za provedbu 16 internih projekta. Programskim financiranjem omogućena su nova zapošljavanja i napredovanja znanstvenika, mladih istraživača i djela administrativnih zaposlenika.

Programskim financiranjem institutu će se omogućiti povećanje sudjelovanja u kompetitivnom projektnom financiranju, jačanja međunarodne znanstvene suradnje i znanstvene aktivnosti, unaprjeđenja pružanja znanstvenih, istraživačkih ili tehnoloških usluga na slobodnom tržištu, jačanje kompetencija mladih znanstvenika te omogućiti nastavak rada na programu geoloških karata kao važnom institucijskim ciljem.

Provedbom razvojnih i izvedbenih aktivnosti, s postojećim projektima i istraživačkim aktivnostima institut će učvrstiti svoju važnu i vodeću ulogu u razvoju i primjeni geoloških znanosti u RH i njezinoj primjeni u svim segmentima društva.

 

https://mzo.gov.hr/vijesti/ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja-potpisalo-13-programskih-ugovora-s-javnim-znanstvenim-institutima-i-javnim-veleucilistem/5946

en_US
Skip to content