Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

NEWS

EGU 2024

Od 14-19. travnja 2024. održava se još jedno tradicionalno okupljanje znanstvenika iz cijelog svijeta u Austrija Centru u Beču, pod okriljem najvećeg udruženja europskih geoznanstvenika – Europske unije geoznanstvenika (European Geoscience Union, EGU). Ove godine prijavljeno je 16.000 sudionika koji kroz postere i predavanja u hibridnom obliku prezentiraju svoja istraživanja.

Dr. sc. Tvrtko Korbar održao je predavanje u sklopu sekcije „Studying active faults from the near-surface to seismogenic depth: an open challenge in seismotectonics“ (https://meetingorganizer.copernicus.org/EGU24/session/48674), koja je organizirana pod okriljem Divizije za tektoniku i strukturnu geologiju (TS). Predavanje je bilo o prvim izravnim dokazima aktivnog rasjedanja na području Kvarnera, u okviru kojeg je prikazan dio rezultata završenog HRZZ projekta GEOSEKVA. Koautori predavanja su Ozren Hasan i Dea Brunović s HGI te Snježana Markušić s Geofizičkog odsjeka PMF-a.

Asistentica Hrvatskog geološkog instituta Katja Mužek također je u Beču na EGU konferenciji držala predavanje o porijeklu Lago Mare biote odnosno o migraciji jezerske faune ostrakoda i mekušaca Slavonskih planina tijekom miocena.”

 Dr. sc. Tvrtko Korbar održao je predavanje u sklopu sekcije „Studying active faults from the near-surface to seismogenic depth: an open challenge in seismotectonics“ 

en_US
Skip to content