Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

Croatian Geological Survey

NEWS

Drugo predavanje povodom 70. obljetnice HGD-a

70 godina HGD

70 godina HGD-a

Povodom 70. obljetnice, Hrvatsko geološko društvo organizira ciklus popularno-znanstvenih predavanja.
Drugo predavanje iz ciklusa – Nastanak planina, održat će dr. sc. Tonći Grgasović iz Hrvatskoga geološkog instituta, u četvrtak 4. studenoga 2021. godine u 19 h u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića 14).
nastanak planina

Na ovom predavanju nastojati ću na jednostavan i razumljiv način objasniti kako nastaju planine. Planine su kao i ljudi: rađaju se, žive i umiru. Vjerojatno to niste znali. Neke tako brzo rastu da su mlađe od ljudi (tj. ljudske vrste), a neke mogu izrasti i brže od čovjeka. Ipak, velika većina planina se rađa i živi puno dulje od nas. Iako je taj život dugotrajan i spor, nije uopće dosadan i pun je zanimljivosti. Ni planine nisu sve iste (to znamo i sami), ali ipak su skoro sve nastale na isti način. Kako? Dođite, pa ćete naučiti i sami.

dr.sc. Tonći Grgasović, Croatian Geological Survey. tgrgasovic@hgi-cgs.hr

Tonći Grgasović

dr.sc. Tonći Grgasović

Dr. sc. Tonći Grgasović viši je znanstveni suradnik u Hrvatskom geološkom institutu. Specijalnosti kojima se bavi su: fosilne morske alge, dolomitne stijene i geološko razdoblje trijasa. Jedan je od onih sretnika koji vole svoj posao, pa tako nastoji predavanjima u dječjim vrtićima, školama, planinarskim društvima i drugdje popularizirati ovu vrlo zanimljivu prirodnu znanost. Hobi mu je planinarenje i kajak na divljim vodama.

en_US
Skip to content